De Rondom 1 5612 AP Eindhoven

Wabisabi

Onderwijs toekomstproof inrichten? Begin bij jezelf!

We leven in een snel veranderende wereld. In ons onderwijs zien wij dat zowel studenten, docenten en managers moeite hebben met hun veranderende rol. Niemand ontkomt er meer aan dat onderwijs tweerichtingsverkeer is geworden. We leren levenslang en iedereen is tegelijkertijd docent en student.

Innovators van het Fontys Educatief Centrum (FEC) hebben een concept ontwikkeld zodat men dit kan ervaren; de Wabi Sabi game. Wabi Sabi is een Japanse levensfilosofie en betekent ‘Niets is eeuwig. Niets is af. Niets is perfect.’ Je ervaart in deze game de diverse tijdperken waar de samenleving doorheen is gegaan. Dit vraagt om een transformatie hoe wij leren, werken en denken. Geen lineair proces meer waarbij je eerst een opleiding afrondt en dan aan het werk gaat maar om een meer circulaire benadering. Leren en werken kan altijd en overal tegelijkertijd plaats vinden.

Doel

Jouw persoonlijke ervaring staat tijdens het spelen van de game centraal. We maken de transformaties van de samenleving en jouw veranderende rol concreet en tastbaar. Spelenderwijs ga je aan de slag met andere deelnemers, zowel studenten, managers als docenten. Voor een maximale ervaring is een open houding noodzakelijk.

 

Door de game te spelen kun je leermomenten opdoen. Ons uitgangspunt is dat je eigenaar bent van jouw eigen leermomenten. Na het doorlopen van de game kom je in aanmerking voor de Wabi Sabi Badge. Met deze Badge toon je aan dat je bewust bezig bent met jouw persoonlijke transformatie in relatie tot de veranderende wereld.

wabi-sabi-FEC

De doelgroep

Levenslang leren wordt gemeengoed voor ieder van ons, niet alleen voor jonge mensen. De doelgroep voor de game is daarmee ‘iedereen’. Het is aan te raden om de game te spelen met een zo divers mogelijke groep. Hieronder verstaan we studenten, docenten en management. De enige voorwaarde is dat deelnemers uit eigen motivatie de game spelen. De groepsgrootte kan variëren van 8, 12, 16, 20 of 24 deelnemers. Naast groepen is het ook mogelijk om individueel deel te nemen, bijvoorbeeld als onderdeel van je eigen professionalisering. Zie hiervoor de datum bij het cursusaanbod.  De game is niet geschikt voor basisschoolleerlingen.

 

Begeleiding van FEC

Tijdens de uitvoering zijn leercoaches aanwezig die uitleg geven gedurende de game en eventuele vragen beantwoorden. Na afloop van de game wordt uitgebreid op ervaringen gereflecteerd.

Mogelijkheden

Individueel meedoen aan een sessie in Eindhoven? Laat het ons weten: educatievedienstverlening@fontys.nl

Het betreft een gamesessie van drie uur, inclusief reflectiemoment.

Groepsaanvragen zijn ook mogelijk.

Locatie

Het spel kan overal gespeeld worden. Je kunt je inschrijven voor de geplande data (zie kopje inschrijven) bij Fontys Hogescholen in Eindhoven of een aanvraag doen om de game op locatie te spelen.