De Rondom 1 5612 AP Eindhoven

BIJSCHOLINGSMINOR D&P

Omschrijving

Vanaf augustus 2016 wordt er binnen het vmbo gewerkt met de nieuwe beroepsgerichte profielen. Eén van deze profielen is Dienstverlening en Producten (D&P), een breed oriënterend profiel waarbij leerlingen kennis maken met meerdere sectoren en werkvelden. Voor docenten die binnen het profiel D&P les willen geven biedt Fontys Hogescholen (Fontys Educatief Centrum) een ‘bijscholingsminor’ aan. Dit scholingstraject is gebaseerd op de minor ‘Vakdocent in het vmbo-profiel Dienstverlening en producten (D&P)’ zoals deze aangeboden wordt aan studenten van lerarenopleidingen. De eerste groep docenten is in februari 2017 gestart met de bijscholingsminor. Ondertussen hebben al negentien groepen docenten het traject afgerond en zijn er begin februari 2020 weer nieuwe groepen gestart.

Ieder half jaar bestaat de mogelijkheid te starten met de bijscholingsminor. Het ‘Open inschrijving’-traject van de bijscholingsminor wordt verzorgd bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. Een incompany-traject op locatie is ook mogelijk, neem daarvoor contact op met Roel Martens (e-mail: r.martens@fontys.nl of telefoon: 08850-73238 of 0653926031).


NIEUWS!! 

Naast het behalen van de bevoegheid D&P middels de bijscholingsminor (zie regelgeving onder tab bevoegdheid), is het vanaf september 2020 ook mogelijk om de bevoegdheid te behalen via de studieroute D&P van de bachelor lerarenopleiding LTB. Meer info via Roel Martens (r.martens@fontys.nl of 08850-73238 of 0653926031). 


Praktische informatie bijscholingsminor D&P

Begin februari 2020 zijn er weer nieuwe groepen in Eindhoven gestart. De eerstvolgende groep van de bijscholingsminor D&P waarvoor inschrijving mogelijk is, start op donderdag 3 september 2020:

  • Locatie: Fontys Hogescholen Eindhoven
  • Contactgebonden uren per week: 8 uur
  • Lesdagen (contactgebonden): 20 donderdagen (9.00 uur tot 17.00 uur)
  • Indien een deelnemer ervoor kiest om de gehele bijscholingsminor D&P te volgen, is een intakeprocedure niet van toepassing. De kosten van een volledig traject (zonder intakeprocedure) zijn € 3.650,-.
  • Indien een deelnemer een maatwerktraject* wenst, wordt er een intakeprocedure gestart. De kosten van deze intakeprocedure zijn € 900,-.

* Op basis van de onderwijseenheden die in het maatwerktraject zijn opgenomen, worden de kosten van het te volgen maatwerktraject vastgesteld.

 

 

Voor wie?

De bijscholingsminor is voor huidige (‘zittende’) vmbo-docenten die nu en/of in de toekomst als vakdocent Dienstverlening en Producten aan de slag gaan. Om deel te mogen nemen aan het traject moet de deelnemer beschikken over een D&P werkplek/stage op een vmbo-school (minimaal 1 dag per week, waarvan 50% in de D&P lesuitvoering).

Klik hier om online aan te melden voor de bijscholingsminor D&P die start op donderdag 3 september 2020.

Belangrijk!

Betreffende de groep die op donderdag 3 september 2020 start:

  • Indien u in aanmerking wilt komen voor een maatwerktraject, schrijf dan in voor 16 juni 2020. Dit in verband met de benodigde tijd voor de intakeprocedure (zie ‘Inschrijving en intake’).
  • Inschrijvingen na 16 juni 2020 komen niet in aanmerking voor een maatwerktraject en volgen zodoende de volledige bijscholingsminor.
  • Eind januari/begin februari 2021 start de bijscholingsminor D&P ook. Hiervoor is t.z.t. een maatwerktraject op basis van een intakeprocedure uiteraard ook weer mogelijk.

 

 

Subsidie

Docenten kunnen een beroep doen op de subsidie verkorte scholingstrajecten door een aanvraag hiervoor bij DUO te doen. In 2020 wordt 80 procent van de scholingskosten vergoed.

Meer informatie

Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met Roel Martens

E-mail: r.martens@fontys.nl

 

Telefoon: 08850-73238 of 0653926031